DIŞ MEKÂN FOTOĞRAF ÇEKİMİ EKİPMANLARI
Fotoğrafın keşfiyle başlayan gözümüzün gördüğünü saklayabilme ve başkalarıyla paylaşabilme sanatını gerçekleştirmek, ekipmanların çeşitlenmesiyle beraber gelişimini sürdürmekte. Doğru ekipman kullanımı, çekimin daha kaliteli olması açısından önemli hale gelmekte…İç ve dış alanlarda yapacağınız fotoğraf çekimi için farklı şekillerde kullanım sağlamanız gerekiyor. Özellikle dış mekânda çekim yaparken eksiksiz olmanız önemli zira istediğiniz verimi elde edemeden geri dönebilirsiniz.
- Gövdesiz Ağaç Olmaz!
Yapacağınız çekimin meyvelerini toplamak istiyorsanız öncelikle, bir adet makine gövdesine ihtiyacınız var. Kullanım tercihinize göre seçeceğiniz bir marka ve model olabilir. Önemli olan sizin kullanımınız olacağı için rahat edeceğiniz bir şey olmalı. Dilerseniz yedek makine de taşıyabilirsiniz.
- Gövdenin Bütünleyicisi
Dış çekim ekipmanları arasında en çeşitlisi ve belki de en çok maliyet gerektireni lenslerdir. Detaylı, keskin ve flu çekimler için 30mm lens kullanabilirsiniz. Bir uzak, bir yakın çekim için lensinizin olması iyi olacaktır. Bu konuda diyafram açıklığı önemlidir ve fazla olması tercih edilir. Lens tercihi tabi ki çekmek istediğiniz şeye göre çeşitlilik gösterecektir. Olası dışarı etmenleri karşı lens temizleyicilerinizi de hazır bulundurmalısınız.
- Dayanma Gücü ve Alanı
Dış mekân fotoğraf çekimi esnasında yanınızda mutlaka bulunması gereken şeylerden biri, şüphesiz yedek bataryadır. Çekiminiz uzayabilir, aksayabilir. Malzeme sağlayamayacağınız bir konumda çekim yapıyor olabilirsiniz. Dolayısıyla, yedek batarya aksi bir durumu kurtaracaktır. Aynı durum hafıza kartı için de geçerli olacaktır. Fazla çekim yapmanız ve o an silmeyi veya vakit kaybetmeyi istememeniz, mevcut kartın bozulması durumunda işinize yarayacaktır.
- Yanınızdan Ayırmayacağınız Bir Çanta
Ekipmanınız parça parça olacağı için tek bir alanda toplamanız sizin için iyi olacaktır. Bu amaçla üretilen farklı boyutlarda ve çok gözlü çantalardan alabilirsiniz.
- Tripod ve/veya Monopod
Düzgün bir uzun pozlama yapmak, düşük hızlı enstantaneler açısından en küçük hareketi bile affetmeyeceğinden bu ekipmanı omzunuza atmanızda fayda var. Özellikle akşam çekimlerinde çok işinize yarayacak.
- Işıksız Asla!
Gün ışığı doğru açıdan yakalandığında ekipmana bile ihtiyaç doğurmaz. Fakat harici flaş kullanımı sadece karanlık alanda değil sert gölgeleri yumuşatmanız için yardımınıza koşacaktır. Dolgu ışığı olarak kullanabileceğiniz ekipmanlardan diğerleri de gümüş ve altın renkli difüzör ve reflektördür.