İnternet üzerinde yer alan farklı amaçlara yönelik olarak oluşturulmuş olan web sitelerinin kalitelerinin arttırılmasına yönelik olarak arama motoru optimizasyonu çalışmaları genel olarak SEO çalışmaları olarak isimlendirilmektedir. SEO çalışmaları kapsamında web sitelerinin diğer sitelere oranla farklı bir yere ulaştırılabilmesi adına farklı yöntemler kullanılarak arama motoru seçeneklerinde yapılan aramalarda üst sıralara taşıması amaçlanmaktadır. Bu amaca yönelik yapılan SEO çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olan seçenek etiket kullanımı olarak ifade edilebilmektedir.

 

Site içi etiket kullanımı yani heading çalışmaları SEO yöntemleri arasında oldukça önemli bir yere sahiptir. H1 etiket kullanımı etiketleme seçenekleri headin olarak isimlendirilmekte ve siteleri içersinde numaralandırılan farklı etiket çalışmaları SEO seçenekleri arasında yer almaktadır. Etiket kullanımı sitelerin tıklanma oranlarını arttırma ve site trafiğinin hızlandırılabilmesi adına oldukça önemlidir.

Etiket Kullanımının Web Sitesi Sıralamasında Önemi

Arama motorlarında optimizasyonun sağlanabilmesi amacı ile siteleri yönelik olarak yapılan SEO çalışmalarında önemli bir konu olan etiketleme çalışmaları toplanan istatistikler doğrultusunda arama motorları üzerinden yapılan aramalarda en sık kullanılan kelimelerin metinler içerisinde yer alması ve bu kelimelerin etiket olarak kullanılması olarak ifade edilebilmektedir. Bu heading seçenekleri farklı şekillerde yapılmakta h1 etiketi nasıl yapılır? H1 etiketi siteler içerisinde yer alan metin seçeneklerinde 1’den 6’ya kadar numaralandırılan heading seçenekleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Alt başlık etiketleri olarak da ifade edilebilecek olan bu etiket seçenekleri metinlerin kalitesi açısından oldukça önemlidir. Web sitelerinde yer alan her sayfada mutlaka h1 etiketi kullanılmalıdır.

Bağlantı Etiketlemenin Site Açısından Önemi

Site içerisinde yer alan sayfaların görüntülenme ve anlaşılabilmelerine yönelik olarak önemli olan etiketleme ve alt başlık seçenekleri sitelerin ilgi görmesi açısından oldukça önemlidir. H1 etiketi örnekleri bu etiket seçeneği siteler içerisinde her sayfada mutlaka bulunması gereken bir seçenek olarak ifade edilebilirken etiketleme çalışmalarında uyulması gereken bir takım kurallar bulunmaktadır.