Node. js kullanımı oldukça kolay ve rahat olan bir programlama dilidir. Javascript tabanlı olduğu için bu programlama dilini kullanmak isteyenler, html ve javascript kullanımını iyi bilmelidir. Bu programla dili engellenmez ve olay tabanlıdır. Kütüphane ekosistemi açısından da programlama dilleri arasında en zengin olanıdır. Node. js size bir sunucudan beklenen hemen her şeyi sunar. Bunun yanında bilgisayar üzerinde Javascript çalıştırabilmenizi sağlar ve soyaların okunması, güncellenmesi ve silmesi işlemlerini bu programlama dili ile yapabilirsiniz. Veri tabanı ile basit bir şekilde iletişim kurmanızı da sağlar.

Projelerinizi Yapıyoruz: Özel Yazılım Gerektiren Projeleri Yapıyoruz

Node. js Neden Yaygın Olarak Kullanılır?

Node. js en çok kullanılan programlama dillerinden birisidir. Bunun en önemli nedeni de Javascript tabanlı olması ve Javascirpt’in de HTML ile birlikte en çok kullanılan programlama dillerinden birisi olmasıdır. Chrome gibi en yaygın programlardan birisinin V8 motorunu kullanması ve engellenmemesi de önemli avantajlarından birisidir. Kütüphane sayısının geniş olması ve açık kaynaklı olması da Node. js’nin en çok kullanılan programlardan birisi olmasının nedenidir.

Node. js Nasıl Kurulur?

Node. js kurmak için öncelikle bilmeniz gereken bazı programlar vardır. Eğer Javascirpt ve HTML konusunda temel seviyede bile olsa bir bilgi sahibi değilseniz öncelikle bunlar hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor. Javascript tabanlı bir dili web geliştirmek için kullanmanız için mutlaka HTML ve Javascript bilmeniz gerekiyor. Daha sonra node. js’in web sitesine girip sizin işletim sisteminiz için uygun olan bir program indirmeniz gerekiyor. Bu seçme işleminden sonra size vx.x.x Current ve vx.x.x LTS arasında bir seçim yapmak için seçenek sunuluyor. Genel olarak kabul edilen LTS’dir. Çünkü bu çok daha kararlı bir versiyonudur.

Öğrenmeniz Gerekenler: Gelecekte İşinize Hangi Dil Yarayacak?

Node. js Nasıl Geliştirilir?

Node. js’yi geliştirme konusunda bir metin editörüne ihtiyacınız olacak. Bu editör konusunda açık kaynaklı ve geliştirme seçenekleri çok olan bir seçim yapabilirsiniz. Sunduğu paket ile size çok fazla özelleştirme seçeneği sunan Atom bunlardan birisidir. Eğer Atom’u seçecek olursanız platformio-ide-terminal onun sunduğu en iyi paketlerden birisidir. Bu paketin en önemli özelliği size komut yazma şansı sunması ki bu da node. js kullanırken en çok yapılan işlemlerden birisidir.

Programlama Dilleri

Bilgisayar programları hem belirli kuralları olan hem de belili bir şekilde sizin bunları değiştirebileceğiniz programlardır. Bu dilleri kullanmak için temel olarak bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bunları öğrendikten sonra da özelleştirmek için öğrenmeniz gereken araçlar ve işlemler olur. Bütün bunlar hem bir programlama dilini öğrenmenizi hem de onun üzerinde çalışmanızı kolaylaştırır. Node. js işlevsel ve üzerinde güzel çalışılabilen bir programlama dilidir. Javascript tabanlı olmasının yanında kolay bir şekilde kullanılması da bu durumu sağlayan nedenler arasındadır. HTML ve Javascript gibi iki temel programı öğrendikten sonra bu dili kullanmak için kendinizi geliştirmekte zorlanmazsınız. Bilgisayar programları ve web tasarımları konusunda uzman olmak isteyen birisinin öğrenmesi gereken en temel şeyler Node. js’yi kullanmanızı da kolaylaştırır. Bu programlama dili sayesinde bir web sitesini özelleştirip çok daha kullanışlı ve etkileyici hale getirebilirsiniz.