Unity Konsol, Windows, IOS ve Android’de oynanmak üzere oyunlar yapmanıza yarayan bir oyun motorudur. Programlama dili olarak C# kullanılmış ve oyun motoru bu dile göre geliştirilmiştir. İlk olarak IOS için üretilmiş olsa da uygulandığı platformların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Buna Web Player, Flash Player gibi pek çok platformu da dâhil edersek oyun yapmak isteyenler için tam 27 platformda 2D ve 3D oyun yapımını desteklediği anlaşılacaktır. Yayınlanma tarihi 8 Haziran 2005 olup hem ücretsiz hem de ücretli (plus ve pro) sürümlere sahiptir. Geliştiren şirket Rusya’da bulunan Unity Technologies adlı şirkettir.

Laravel: Laravel İle Özel Yazılım Geliştirme

Unıty’de Sunulanlar

2D ve 3D oyun yapımını destekleyen Unity’de herhangi bir sınır yoktur. İstenilen büyüklüklerde Terrain dediğimiz zeminler üretebilirsiniz. Ayrıca Third Person Shooter (TPS) yani Üçüncü Şahıs Nişancı, First Person Shooter (FPS) yani Birinci Şahıs Nişancı gibi pek çok bakış açısından oyun üretebilme şansınız mevcuttur. Unity3D’nin grafik arayüzü ise nesnelerin özelliklerinin ayarlanmasını ve nesnelerin sahneye eklenebilmesini sağlamaktadır.
Unity diğer oyun motorlarından daha ucuzdur. Epey büyük bir kaynak ağına sahiptir. Tek bir tıklama ile yaptığınız oyunu diğer platformlara uygun hale getirerek bütün platformlarda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Daha da önemlisi resmi açıdan destek sunduğu pek çok topluluk olduğu üzere bu topluluklardaki geliştiriciler aracılığıyla sorularınıza cevap bulmanız mümkündür.

Opencart: Opencart Nedir?

Unıty’nin Ücretli Versiyonları

Unity’de plus ve pro olmak üzere iki farklı ücretli versiyon vardır. Bu ücretli versiyonlar daha ileri seviye oyun yapmak için kullanışlıdır. Ucu bucağı olmayan bu küçük evrende sayısız sistemsel ve tasarımsal malzeme sizleri beklemektedir.
Öğrendiklerinizi pekiştirmenizi ve daha fazla içeriğe sahip olmanızı sağlayan Plus versiyon aylık ödemeli 40 $, ön ödemeli 399 $’dır. Projelerinizi güçlendirmek için daha fazla işlevsellik ve kaynak sunar. Plus versiyon şu özellikleri içermektedir; çekirdek Unity geliştirme platformunun en son sürümü, Unity’de uzmanlaşmak için premium öğrenme kaynakları, koyu tema kullanıcı arayüzü, açılış ekranı özelleştirme, canlı operasyon analitiği, gerçek zamanlı bulut tanılama.

Lavel: Lavel Nedir?

Profesyonel oyun üreticilerinin üretmesi, işletmesi ve para kazanması için eksiksiz çözümler sunan Pro versiyon ise aylık ödemeli 150 $, ön ödemeli 1800 $’dır. Oyun yapımını geliştirmenin ötesinde, işin ustası olduktan sonra daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz zaman kullanmanız gereken versiyon pro versiyondur. Pro versiyon şu özellikleri içermektedir; Plus’ta sunulan bütün özellikler, Unity Team Advanced’in üç farklı üyelik versiyonu, öncelikli müşteri hizmetleri, Unity Başarı Danışmanlarına öncelikli erişim, satın alınabilir özel seçenekler (Premium destek ve kaynak kodu erişimi).

Unıty Asset Store

Unity’de kendine ait bir market olan Unity Asset Store’dan aktif olan Unity’nin kullanıcıları aracılığıyla sunulmuş kod, oyun, 3D modelleme ve medya paylaşımları sayesinde alışveriş yapabilirsiniz. Asset Store’un en önemli artıları her tür materyalin yer alması ve ihtiyaca göre (ses, model, script fark etmeksizin) paketlerin yer almasıdır.

Unity’de sınır yok dedik ama sundukları sınırsızdır. Oyun, oyun üreticisinin bilgi, tecrübe, yaratıcılık ve hayal gücüne göre şekillenecektir. Unity oyun yapmayı öğrenmek için de çok iyi bir programdır. Ücretsiz Personel versiyonda bırakın oyun yapmayı oyunu piyasaya sürüp storelarda yayınlamak için bile pek çok özellik mevcuttur. Yani illa ücretli versiyonları kullanmanıza gerek yoktur. Fakat yine de daha iyi bir iş çıkarabilmek için en azından Asset Store’dan fiyatı cüzi olan paketleri satın alabilirsiniz.