Yazılım, programlama ve tasarım işlemleriyle uğraşan kişilerin kullanmış oldukları programların farklılık gösterdiğini görebilirsiniz. Ancak bunlar içerisinde bazı programların çok daha fazla tercih edildiğini ve birkaç program ile yapabileceğiniz işlemi tek başına gerçekleştirdiğini görebilirsiniz. Bu yüzden web ve grafik tasarımcılarının kullandığı en iyi 5 program konusunda dikkatli olmanız ve işlemlerinizde bu programları kullanmaya özen göstermeniz büyük bir önem taşımaktadır.

 Adobe Dreamweaver: Bir web sitesinin ihtiyaç duyduğu her şeyi karşılayabilecek olan bu program, bilhassa web tasarımı ile ilgilenen kişiler için hiçbir kod kullanma gereksinimi duymadan her şeyi içinde barındırması bakımından çok önemli bir programdır. Bir web sitesi oluşturmanıza ve yayınlamanıza olanak sağlayan bu program rahat kullanımı sebebi ile en çok tercih edilen program olarak karşımıza çıkar.

 Photoshop: Tasarımla uğraşan kişilerin en çok işine yarayan program olarak nitelendirebileceğimiz Photoshop, istediğiniz bir resim üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilmenize olanak sağlaması bakımından çok doğru bir seçim olacaktır. Web tasarım işlemi ile uğraşan kişiler bu programı daha çok sitede kullanacakları resimleri daha rahat ve hızlı şekilde düzenleyebilmek için kullanmaktadırlar.

  Notepad: Yazılımcıların en çok kullandıkları programlardan biri olan Notepad, tasarımcıların da tercih ettikleri programlar arasında yer alıyor. Pek çok tasarımcının site tasarımı için projelerini hazırlamış olduğu bu programın kolay kullanılabilir olması ve sağlamış olduğu özellikleri ile hiçbir kod yazmaya ihtiyaç hissettirmemesi büyük bir kolaylık sağlar.

  Fireworks: Bir adobe ürünü olan Fireworks, web tasarımcılarının en çok kullandıkları programlar arasındadır. Photoshop kadar gelişmiş olmasa da kullanışlı olması bakımından tercih ediliyor. Güçlü efekt ve animasyon seçenekleri sebebi ile bu programı kullanmanız yararınıza olacaktır.

Corel Draw: Farklı fonksiyon seçeneklerine sahip olan Corel Draw, web sayfası tasarlama, efektler hazırlama, hareketli grafikler ve dijital resimler hazırlama konusunda size yardımcı olacaktır. Pek çok özelliği de içinde barındırdığından dolayı tasarımcıların mutlaka denemesi gereken bir programdır.