Lavel Nedir Codeigniter Nedir

Laravel Nedir?

Larevel, açık kaynak kodlu bir PHP frameworktür. En küçük uygulamadan itibaren başlayacak yazılımlar, Laravel sayesinde geniş çaplı projelere kadar uzanabilir. Genel olarak yapısı oldukça basit ve kolay bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle Laravel öğrenmek isteyen bireyler, bunu çok kısa bir zaman diliminin içinde rahat bir şekilde yapabilirler. İçinde hazır bulunan mekanizma yardımıyla birlikte pek çok yapının girişinin yapılmasına imkan tanımaktadır. Bu sayede admin, müşteri, firma gibi pek çok farklı sekmeyi ekleyebilme fırsatı tanır. Son derece kolay bir halde gelişime açık yapısı vardır. Laraveli sahip olduğu yapısı nedeniyle, hem amatör web geliştiricileri hemde profesyonel kişiler kullanabilir.

Codeigniter Nedir?

Codeigniter bir php kütüphanesi konumundadır. Büyük projelerin oluşturulduğu sırada, meydana gelen karmaşıklığı bitirmek için kullanılır. Codeigniter sayesinde daha az kod yazılırken, büyük projeler daha basit bir şekilde hayata geçirilebilir. Bunun yanında birçok özelliği bulunduğundan dolayı, iş konusunda oldukça iyi bir zaman kazanmış olursunuz. Güvenli yapısı nedeniyle bu alandaki tüm ihtiyaçları giderebilen bir yapıya sahiptir.

Framework Nedir?

Framework, yazılım geliştiricileri tarafından kullanılan ve hazırlanmış kütüphanelere benzer yapılara verilen isimdir. Bunun yanında yeni verilerde bu alana düzenli olarak eklenebilir. Yapılan projelerde her geçen gün işleri kontrol etmek biraz daha zor bir hale gelebilir. Özellikle işlerin düzenini sağlamak ve hızlı bir şekilde hareket etmek, insanların zorlandığı konular arasına girecektir. İşte Framework bu konuda kişilerin yardımına koşan bir yapı haline gelmiş durumdadır.

NosQL

NosQL kavramı, ilk olarak 1998 yılında ortaya Carlo Strozzi tarafından çıkarılmıştır. Bu kavramın yardımıyla büyük ihtiyaçlara kolay bir şekilde çözüm bulabilirken, pek çok ek özellik yardımıyla oldukça kolay bir sistem ortaya çıkmış durumdadır. Böylelikle büyük verilerin saklanması, kullanım kolaylığı, verilerin birden fazla makineye depolanarak bu şekilde veri kaybının önüne geçilmesi gibi pek çok sorun ortadan kalkmış olur. Bu kavram sayesinde veriler sistemlerde daha az kaynak tüketerek kalmış olurken, maliyetinde bu şekilde düşürülmesi sağlanmış olur.

Freelance Web Tasarım

Günümüzde web tasarım konusu oldukça geniş bir yere sahiptir. Özellikle internet ortamının her geçen gün biraz daha işlevsellik kazanması web tasarım konusunu önemli bir yere getirmiştir. Artık e-ticaret ve marka tanıtımı gibi pek çok konu internet üzerinden de yapılmaya ihtiyaç duyuluyor. Markalar için son derece büyük bir öneme sahip olduğundan dolayı, bu konuda özenli bir şekilde harekete geçmek gerekiyor.

Freelance web tasarımı ise, markaların ve bireysel sitelerin a’dan z’ye bütün ihtiyaçlarına yönelik başlatılan çalışmalardır. Belirli aşamalarda başlayan freelance web tasarım işlemi, işin ilk aşamasında kişiler tarafından netleştirilerek tam olarak üzerinde etraflıca düşünülmelidir. Sitenin konusu ve sitenin hangi tarzdan içeriklere ev sahipliği yapacağı, mutlaka incelenmesi gereken ilk konuların başında bulunur. Bu adım netleştirildikten sonra belki de konunun en önemli kısımlarından biri olan domain seçimine sıra gelir.

Bu konu oldukça önemli olup, mutlaka akılda kolay bir şekilde yer eden domain isimlerinden seçim yapmak gerekir. Bu adımdan sonra domain ve host hizmetlerine yönelik işlemler başlarken, hız açısından sorun yaşanmayacak seçimler belirlenmelidir. Sitenin tüm temel aşamaları tamamlandığında ise, web tasarım hizmeti konusunda en zor konu olan tasarım çalışması geriye kalır.

Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken konu ise, tam olarak sitenin ve markanın ruhunu yansıtacak bir tasarım yapılması gerektiğidir. Özellikle sade, kullanışlı ve kullanıcı odaklı siteler, bu alanda bir adım daha önde olarak görülür. Sitenizin türü e-ticaret sitesiyse ürün odaklı olan ve alışverişin daha rahat bir şekilde sonuçlanabileceği bir tasarım üzerinde durmalısınız. Bireysel veya blog sitelerde de yine her açıdan gösterişli bir tasarım fikri üzerinde durulması doğru olacaktır.

Web tasarımcı konusunda kötü maceralara gerek kalmadan bu işi en iyi şekilde sonuçlandırabilmek için, profesyonellerle çalışmak doğru bir karar olacaktır. Bu alanda yılların tecrübesine sahip olan Hükümdar Bilişim, deneyimli ve uzman ekibiyle web tasarım konusundan yüzde yüz memnun olarak ayrılmanıza imkan tanır. Sitenizin baştan sona özenli bir şekilde oluşturulmasına imkan tanıyan bu adres sayesinde, web tasarım konusunda bulunan çeşitli zorluklarla uğraşmadan doğrudan sitenizi yüzde yüz hazır olarak teslim almış olacaksınız.