Öncelikle SEO, search engine optimization kelimesinin kısaltmasıdır. SEO işlemleri ile arama motoru web sitesini kolaylıkla taramak için teknik kriter düzenler. Search engine optimization Türkçede arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO hizmeti bir arama işlemi içinde en iyisi olarak kullanılmaktadır. Arama motoru yani SEO ile amaç daha fazla ziyaretçiye ulaşabilecek düzeyde daha değerli bir arama yapabilmektir. SEO arama motoru üzerinde yapılan daha değerli olmasını sağlayan bir optimizasyondur. SEO yani search engine optimization site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılır. SEO arama motorunu yükseltmek için her adımı atar ve fazlasıyla uğraşır. SEO arama motorlarında sayfa ve sitelerinde daha üst seviyeye çıkmasında fayda sağlar ve düzenlemeyi oluşturur. SEO’nun temel amacı arama motorunu üst sıraya çıkaracak arama motoru optimizasyonu düzenlemektir. Bu amaç doğrultusunda site içinde hareket ve izlenimler daha fazla kitleye ulaştırabilecek bir düzeye çıkarılır. SEO satış oranını arttırır. SEO çalışmaları kaliteye ve sisteme önem verir. İnternet kullanıcıları SEO düzeyinize göre size ulaşacaktır. Yani beğenilen site beğeniliş oranına göre üst sıralara çıkar ve ona göre ilgi duyup ziyaretçi sayısını arttırır. Düzenli ve sürekli olarak yapılan SEO çalışmaları sitenizin daima üst sıralarda olmasını sağlayacaktır. Çünkü SEO çalışmaları sürekliliği devam ettirmek isteyen bir uğraştır. SEO stratejinizi ziyaretçi isteklerine göre ve var olan düzene göre yapmak her zaman için en uygun olanıdır.

Popülarite

SEO doğal popülarite olayıdır. Popülarite kelimesi meşhur olma, ün kazanma kelimeleri ile de anlaşılabilir. Sıradan bir reklam sizi internette üst sıraya taşımaz bunun için iyi bir SEO olması şart ve bunu ancak SEO uzmanları tarafından yapılması gerekmektedir. İnternet popülerliği siteye ziyaret artışının devamlı yükselişinden kaynaklanır. Bir internet sitesinin popülaritesi site açıldığı andan itibariyle siteyi ziyaret edenlerin sayısı ile takip edilip ona oranla değişir.

Doğallık

Doğallık prensibi, SEO için vazgeçilmez durumdur. Yapay çalışmalar insanlar tarafından pek ciddiye alınmaz bunun için en uygunu doğal bir popülarite yaratmaktan geçer. Yapay çalışmalar olumsuz karşılansa da doğal çalışmalar daha fazla ciddiye alınır ve olumlu yönü artar. Siteyi faydalı bulan ziyaretçiler site hakkında yorumları yapabilir ve izlenimini diğer insanlarla paylaşabilir. Sitedeki ziyaretler, formlar, bloglar, sosyal medyada SEO için yapılmış gibi görünür ve kullanıcının izlerini taşıdığı düşüncesini taşır. Böylece ziyaretçi kullanıcının onlar için gerçekten uğradığı düşüncesi içine girer.