Bugün web site açmak istemeyen ya da bunu en azından bir kez olsun düşünmemiş olan hiç kimse yoktur. İnternet bize muazzam bir haberleşme ve bilgi alma imkânı sunuyor. Dolayısıyla herkes bu imkândan faydalanmak, düşündüklerini ve yazdıklarını paylaşmak, mal ya da hizmetlerini internet üzerinden satmak istiyor. Dolayısıyla internet aynı zamanda ciddi anlamda bir geçim kapısı haline de gelmiş bulunuyor. İşte bu imlandan faydalanmak için yapmanız gereken ilk şey bir web sitesi açmaktır. Bu yazıda web sitesi açmak için gerekli olan ücretler ve masraflar konusunda bilgiler bulabilirsiniz.
Dropshopping: Dropshopping Nedir?
Website Açma Ücreti Neye Göre Belirlenir?
Websitesi açmak için ücret konusunda bir belirleme yaparken öncelikle nasıl bir internet sitesi açmak istediğinize karar vermelisiniz. Ayrıca ne düzeyde bir yazılım bilgisine sahip olduğunuz da önemlidir. Temel düzeyde bilginiz varsa ya da çok az bilginiz varsa işi kolaylaştıran yazılım programlarından faydalanabilirsiniz. Bu konuda web site kurucularından yardım almanız gerekiyor. Kurucuya göre de fiyatlar değişiyor. Mesela WordPress kullanmak isteyen birisi farklı tema ve eklentilerle sitesini zenginleştirmek isterse başka ücretler de ödemek durumundadır. Aslında ücret biraz da sizin ne kadar geliştirilmiş bir site açmak istediğinize bağlı olarak değişir.
Web Site Kurucuları
Eğer web site kurucusu olarak WordPress’i seçerseniz premium bir tema ve eklentilere her biri 116 lira olmak üzere yaklaşık, 233 lira ödersiniz. Ama web site kurucusu olarak bir diğer seçenek olan Weebly’i seçerseniz, premium plan için 146, premium temalar içinse 344 lira olmak üzere toplamda 490 lira gibi bir masrafınız olur. Bu durumda hem temaları inceleyip sizin nasıl bir site açmak istediğinizi hem de bütçenizi gözden geçirerek bir seçim yapmanız gerekiyor.
Web Tasarım: Web Tasarım Hizmeti
Web Sitesini Yönetmek
Tabi ki etkileyici ve çok ziyaret edilen bir web sitesi kurmak ve bunun böyle devam etmesini isterseniz, sadece açmakla bitmediğini bilmelisiniz. Web sitesi yönetmek, içerikleri ve temaları güncellemek ve buna benzer işlemler için de vakit ayırmanız gerekiyor. Eğer bu gibi işleri profesyonel birisine bırakmak isterseniz farklı masraflarınız olacağını da bilmelisiniz. Kendiniz web sitesini yönlendirmek istediğiniz bunun bazı avantajları ve dezavantajları olacaktır. Aynı zamanda profesyonel bir firma ya da kişiye teslim ettiğinizde de bazı avantajlar ve dezavantajlar söz konusudur.
Kurumsal Tasarım: Web Site Tasarımı İle Kurumsallaşın
İçerik Yönetim Sistemi
Bu konuda yine internetten yardım alarak içerik yönetim sistemiyle güncellemelerin otomatik olarak yapılması da mümkün. Ama bütün web sitelerinin ara sıra elinizle yapmanız gereken kodlamalara da ihtiyacı olur. Bunun için kodlama bilginiz varsa sorun yaşamazsınız. Dilerseniz bir süre kodlama öğrenmek için vakit ayırabilirsiniz. Ama bu işlemi profesyonel birisine vermeniz özellikle de bir ajansa devretmeniz durumunda bir web sitenin bir saatlik bakımının yaklaşık olarak, 680 lira olduğunu bilmelisiniz. Kodlama ve yazılım bilgisi olup da sitesini kendisi yönetenler bu masraftan muaf olacağı için avantajlıdır. Ama profesyonel bir firmanın yapabileceği her şeyi yapamayabilir. Tamamen profesyonel bir siteye bu işi devredenler vakit kazanır ama onların da masraflar açısından dezavantajı olur. Bunların dışında bir kişi tamamen hazır bir web sitesi kullanarak masraflarını neredeyse hiç yoka da indirebilir. Bu konuların hepsi sitenizin nasıl bir site olduğuna, eklentilerine ve ihtiyacı olan şeylere bağlıdır.