Çoğu web sitesi sahibi paylaşılan web hosting kullanarak başlar. Zamanla, siteleri büyüdükçe ve daha fazla kaynak ve işlev gerektirdikçe, daha güçlü bir barındırma seçeneğine ihtiyaç duyabilirler. Bir sanal özel sunucu (VPS) genellikle paylaşılan barındırma ile web sitenizin kendi sunucusunda çalıştığı adanmış bir barındırma kurulumu arasındaki adım taşı olarak kabul edilir. Basit bir benzetme kullanarak barındırma türlerini parçalayalım. Paylaşılan barındırma bir dairede yaşamak gibidir; ucuzdur ve taşınmanız gereken her şeyle döşenebilir. Bir sunucu etrafında arazi ile kendi evini yapmaya benzer. Evdeki tüm kaynaklar sizin kullanımınız içindir ve bir parti verseniz bile (yüksek trafik deneyimi) komşularınız tarafından rahatsız edilmeyeceksiniz.
Anti SEO: Anti SEO Nedir?
VPS’nin faydaları nelerdir?
VPS sunucularının temel avantajları, size zaman zaman yoğun artışla orta yoğunlukta trafiği idare etmenizi sağlayan daha pahalı, özel bir sunucudan kendi sanal makinenize sahip olma özgürlüğünü vermesidir.
- Özelleştirme
VPS ile kendi işletim sisteminiz olduğundan, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Örneğin, PHP’den MySQL, Apache’ye kadar kendi sunucu uygulaması örnekleriniz varsa, bunları sunucunuzun ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.
- Kontrol
Barındırma ortamını denetleme olanağı sunar. Ayrıca, yüklemeyi sonlandırmak için sistemi yeniden başlatmanızı gerektiren uygulamaları yüklemeyi planlıyorsanız, bunu istediğiniz zaman başkalarını etkilemeden yapabilirsiniz. Bir VPS sunucusunu başkalarıyla paylaşsanız bile, başkalarını bozmadan sizinki yeniden başlatılabilir.
Projelerinizi Yapıyoruz: Özel Yazılım Geliştirme Projelerinizi Yapıyoruz
VPS Nasıl Çalışır?
VPS web barındırma ortamları, bir sunucunun çok sayıda çalışacağı anlamında sanallaştırılmış bir işletim sistemi ile aynı şekilde çalışır, tek bir sunucudaki tür sanallaştırılmış bir işletim sisteminden biridir. Her sanallaştırılmış sistem sanki özel bir sunucu gibi davranır. Sanallaştırma bir hipervizör aracılığıyla mümkündür. Bir hipervizör, temel fiziksel donanımı bir bilgisayarın işletim sisteminden ve uygulamalarından ayırarak sanal makineler (VM) oluşturan ve çalıştıran bilgisayar donanımı, yazılımı veya bellenimidir. Hiper denetimcinin üzerinde çalıştığı bilgisayar sistemi ana makine olarak bilinir ve her VM’ye konuk makine denir.
Hiper yönetici modülleri her bir misafir cihaza sanal bir işletim sistemi sağlar ve konuk işletim sistemlerini yönetmeye ve yürütmeye özen gösterir. Bu işlem, ağ bant genişliği, bellek alanı ve işlemci döngüleri gibi bilgisayar kaynaklarının en etkin şekilde kullanılmasını sağlar. Bu nedenle, bir hipervizör aynı zamanda bir sanal makine monitörü (VMM) adını taşır.
SEO: Bu Kaliteli SEO Hizmetini Duydunuz Mu?
VPS Hosting
VPS hosting, fiziksel sunucudan kaynak almak ve her web sitesine taklit edilmiş bir sunucuya (VM) erişim sağlamak için bir hipervizöre güvenir. Bu fiziksel sunucular genellikle bir veri merkezinde tutulur ve birkaç sanal bölme (sunucu sanallaştırma olarak bilinir) arasında eşit olarak bölünür. Her bölme kiralanır ve sunucu yazılımı ayrı olarak kurulur, böylece her birim bağımsız bir birim olarak çalışabilir. Her bir VPS’ye kap adı verilir ve her kapsayıcı içinde tutulan sunucu bir düğüm olarak bilinir.