Artık ‘‘SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?’’ Konusunu artık sadece makale yazarları değil, site sahiplerini de yakından ilgilendiriyor. Birçok site sahibi seo uyumlu makale nasıl yazılır? Konusunu bilmedikleri için hep arka sıralarda kalmış, sitelerine iyi ziyaretçi getirememiş ve en sonunda hüsrana uğramış bir şekilde sitelerini kapatmışlardır. En önemli detaylardan biri olan seo uyumlu makale yazımını bu yazımızı okuyarak çok rahat bir şekilde öğreneceksiniz. 🙂 Fazla lafı uzatmadan başlayalım.

Başlık Seçimi;

Bir makalenin can damarı diyebileceğimiz bir nokta olan kısım başlıktır. Başlık seçimi sizin 1. Sırada ya da son sıralarda yer almanıza büyük etkendir. Bu yüzden başlık seçimini çok dikkatli bir şekilde yapmalıyız. Peki, başlık seçimi nasıl olmalı?

• Rekabet oranı düşük bir başlık sizin yararınıza olacaktır. Rekabet oranı yüksek başlık kullanmak istiyorsanız, sitenize seo çalıştırması yapmak şart olacaktır.

• Makale başlığı seçerken kendinize ben bu konuyu nasıl araştırırdım? Diye sorun.

• Başlığınızın Seo uyumlu olmasını istiyorsanız ne çok uzun nede tek kelimelik kısa bir kelime olmalıdır. 35 kelime civarı gayet yeterlidir.
Eğer bunlara dikkat ederseniz makalenizde bu kısmı halletmiş demektir. 🙂

Anahtar Kelime Seçimi ve Kullanımı;

Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Konumuzun sanırım en önemli kısmı burası. Anahtar kelime seçimi ve kullanımı… Size kısaca bu konu hakkında bilgi vermek isterim.

• En fazla bir yazınızda 2 adet anahtar kelime belirleyin. Çünkü eğer çok fazla anahtar kelimeye yoğunlaşırsanız birçok aramada çıkarsınız fakat arka sıralarda. Fakat bir ya da iki anahtar kelime kullanırsanız baş sıralarda çıkma olasılığınız bir hayli yüksektir.

• Anahtar kelime kullanımına gelelim. Anahtar kelimeyi yazınızın başına, ortasına ve sonuna koymak üzere makale içerisinde dağıtın.

• Anahtar kelimeniz başlıkla uyumlu olsun. Hatta başlıkla aynı olması çok daha iyi olacaktır.

Makale Uzunluğu;

Makaleleriniz ne çok kısa ne çok uzun olsun. Aslında arama motorları uzun yazıyı sever fakat kullanıcı sevmedikten sonra bunun pekte anlamı kalmıyor. 250-650 arası kelime kullanmanız en ideali olacaktır. Böylece ne kullanıcı sıkılır nede arama motorları sizi arka sıralara atar.

Birazda sayısal verileri öne süreyim. Çünkü sadece bunlara dikkat etmeniz seo uyumlu makale yazdığınız anlamına gelmez.

Başlık mümkünse en az 2 kelimeden oluşsun. Karakter uzunluğu da 60’ı geçmesin.

Eğer bir seo eklentisi kullanıyorsanız, meta açıklama kısmı göreceksiniz. O açıklama kısmı 160 karakteri geçmesin. Açıklamada da anahtar

kelime kullanımına özen gösterin.

Makale içeriğiniz en az 250 kelime en fazla ise 650 kelime arası olsun.

Anahtar kelimelerinizi yazı içinde en fazla 3-4 kere kullanın. Fazla kullanımı kullanıcıyı sıkar.

SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Konumuzun son kısmına gelmiş bulunmaktayız. Bu dediklerime dikkat ettiğiniz takdirde yazılarınızın üst sıralara çıkması an meselesi. 🙂 Hepinize bol hitli günler diliyorum.