SEO Uyumlu Kodlama Nasıl Yapılır?
Günümüzde sitelerin üstesinden gelmeye çalıştığı en önemli konuların başında arama motorlarında üst sıralarda yer alınması gelmektedir. Bunun için de sitelerin SEO (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu) uyumlu hale geitirilmesi gerekir. Bunun için de SEO nasıl yapılır bilinmesi gerekir.
SEO Çalışmalarının Kapsamı
SEO çalışması denildiğinde tek bir konuya bağlı kalındığı söylenemez. Arama motorları arasında en yaygın olarak kullanılanı olan Google arama motorudur. Bu nedenle de Google SEO çalışması yapılırken birçok noktaya dikkat edilmesi gerekir. İçeriklerin özgün ve kaliteli olması, site tasarımının şıklığı, kullanıcıları yorulmayan ve rahatça aradıklarını bulmalarına olanak sağlayan bir site yapılması oldukça önemlidir. Fakat tüm bunların yanı sıra kodlama işlemleri konusunda da özenli olmak gerekir.
Kodlama Nasıl Yapılmalıdır?
SEO uyumlu kodlama için birtakım hususlara dikkat eidlmesi gerekir.
Metin Kullanımına Özen Gösterin Çoğu tasarımcıların sitenin görsel kalitesine özen verdikleri için flash, görsel kullanımı ve bunun gibi metin içermeyen biçimler kullanılıyor. Oysa flash tabanlı siteler metin içerikli siteler karşısında daha dezavantajlı durumdadır. HTML kodları arama motorlarının örümcekleri tarafından daha hızlı bir şekilde algılanıyor ve sitenizin öne çıkmasına neden oluyor.
Başlık Uzunluğu. Arama sonuçlarında başlıkların uzunluğu önemli olduğu için belirli sınırın üstüne çıkmamak gerekir. Üst sınır 70 karakter olsa da mümkün mertebe 60 karakterin üstüne çıkılmaması gerekir.
Açıklama Metni. Başlığın olduğu kadar açıklama metninin uzunluğuna da dikkat etmek gerekir. Açıklama metinleri, sayfanın içeriği ile ilgili bilgilendirme amacı taşıyıp uzunluğunun 150 kelime ile sınırlandırılmasına özen gösterilmelidir.
Görsel Kullanımı. Görselleri kullanırken sayfanın açılma hızını, aramalarda üst sıralara çıkması gerektiğini gö öznünde bulundurarak daha küçük ölçekli görseller kullanmanız gerekir. Sitedeki Link Sayısı. Başka sitelere yapılan yönlendirmeleri kapsayan linklerinin sayısının çok olması sitenin kalitesine doğrudan etki gösterdiği için bu sayının doğru belirlenmesi ve abartılmamasında fayda var.
Dosya ve Uzantılar. Dışarıdan çağırılan Facebook, Twitter gibi dosya ve alıntılar sitenin açılış hızını doğrudan etkiler. Sosyal medya ile ilgili ikonları bulunduran siteler Google tarafından daha kolay algılandığı için yararlı olabilir. Fakat site hızını göz önünde bulundurarak abartmamanız gerekir.