Web Sitesi Nasıl Tasarlanır

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte iş sektöründe veya sosyal platformlarında kendilerine yer bulmak isteyen kişiler ile birlikte birçok kişi kendi sitelerini yapmak istemektedir. Ürün pazarlama yapan kişiler ürünlerinin tanıtımlarını, şirket sahibi olan kişiler inşaları bilgilendirme amacı için kendi web sitesini tasarlamak arzusu içindedirler.

Yapmanız Gerekenler

Birçok sitede web sitenizi tasarlamada yardımcı olmaktadır. Bu yardımcı platformlar da tasarlayacağınız siteler ile de amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan elde edeceğiniz tecrübeler ile daha iyi bir web sitesi tasarımı yapmanız mümkündür. Web site tasarımı için yapmanız gerekenler;

1-Ön Bilgi Toplama

Bu aşama çok önemlidir. Öncelikle amacınızı belirleyin. Bu amacınızı gerçekleştirmek için gereken bilgileri bir araya toplayın ve bunları aşamalı olarak ayarlayın. Mesela bir pazarlama şirketi le ilgili site yapılacaksa ürünlerin bilgilerinin yer aldığı dokümanları önceden elde etmeniz gerekmektedir. Kurumsal bir yapı olarak göstermek için gerekli olan mail, iş yeri adresi, sorumlu kişiler sizin elinizde bulunmalıdır. Siteye girildiğinde rahat dolaşabilme ortamı olmalıdır. Site bilgiler ile boğulmamalıdır.

2-Tasarım

BağlantıSitenin genel yapısının düzenlenmesi gerekmektedir. Öncelikle genel planınızı bir kağıda çizin. Farklı düzenleyici programlar kullanılarak sitenizin görünüşünü düzenleyin. Sonra web sitesi tasarımınızı yerleştirin ve her sitede görülecek şekilde ayarlayın. Amacınız bilgi edindirmek olduğu için sitenizi gereksiz süslemelerden koruyarak yapın.

Tasarım tamamlandıktan sonra resminizi parçalara ayırın ve bunları mantıklı bir şekilde yerleştirin. Hangilerine flaş yapacağını ayarlayın. Parçalanmış resimlerinizi ayrı ayrı kaydedin.Son olarak programlama kısmını yapmanız gerekmektedir. Uygun kodlamayı yapın. En son siteyi test edin. Tasarımda hatalar varsa çözüme kavuşturun.

Web Sitesi Tasarlamak İçin Gerekli Programlar

İlk olarak HTML editörü program gerekmektedir. Kompozer mozilla motoru temelli çalışmaktadır. Programda işinizi kolaylaştıracak seçenekler mevcuttur. WordPress ile ücretsiz olarak blog yazısı yazmanız mümkün. Program açık temelli bir yazılım olan PHP temel alınıyor. Kılavuzlara da ihtiyacınız olacak. HTML, PHP ile çalışma için gerenleri bunlar ile sağlayabilirsiniz. Bunu sağlayan programlardan biri Self HTML dir. İçerik yönetimi yapmanız gerekmektedir. Bunu sağlamak için de Joomla programını kullanın.