E-ticaret sitesi için satış işlemlerini gerçekleştirmek, satış sırasında herhangi bir sorun çıktığında yasal olarak hakkınızın bulunması, müşteriye fatura vererek güven tahsil etme, satışlarınızı devlete göstermek ve özellikle e-ticaret için şahıs şirketi gerekmektedir.

Şahıs şirketleri daha hızlı açılıp ve kapanan, vergi ödemelerinde tabandan işlem gören, vereceği ücretleri sınırlı olan, e-ticaret şahıs şirketi için zorunlu ve müşteriye güven vermede ilk kurallardan bir tanesidir. Şahıs şirketi olmadan satış yapılması mümkün değildir. Şahıs şirketi işletmenize ya da size ne katar;

  1. Şahıs şirketleri güven tazeler
  2. Şahıs şirketi vergi vererek devlet tarafından güven tazelet
  3. Şahıs şirketi ticaret yapan bir üyedir ve ticaret yaptığını belgeler

Şahıs Şirketi Tanımı

Yönetimde tek bir kişinin elinde olan, hızlı ve basit bir şekilde kurulan tüm evrakların hazırlanmasıyla yaklaşık 15 dakika süren, kendinize özel ve limited şirket ya da anomim şirketlere nazaran daha küçük olan şirketlere şahıs şirketi denir. Şahıs şirketi insanların en çabuk açtıkları ve kapatma olarak da oldukça kolay olan, her e-ticaret sitesi için istenilen en küçük belgeleri barındırandır. Kendinize özel bir şirket kurarak ticaret yapmak istiyorsanız en yakın mali müşavire gidip gerekli evrakları doldurup kısa sürede açabilirsiniz.

Hem e-ticaret sektörü hem de diğer satış ve alış işlemleri için bir vergi kaydınızın bulunması, satışlarınızın devlet destekli olmasını istiyorsanız mutlaka şirket açmalı bunun için de hem kolay hem de masrafı minimum olan şahıs şirketi açma planını düşünebilirsiniz.

Şahıs Şirketi Giderleri

Şahıs şirketi maliyeti ya da giderleri şöyledir;

  1. Şirket kurmak giriş maliyeti ortalama 500 liradır. Bu tutar muhasebeniz, çıkartacağız kağıtlara göre değişiklik gösterir.
  2. Aylık ortalama muhasebeci gideriniz; 200,300 arasıdır.
  3. KDV beyannamesi vergisi: 60 lira
  4. Damga vergisi: 60 lira
  5. 3 ayda bir verilen stopaj beyanname vergisi: 60 lira

Hiçbir şey yapmasanız da, hiçbir satış gerçekleştirmeseniz de aylık ortalama 500 lira ödemek zorundasınız. Şahıs şirketi kurma bedeli hariç yapacağınız tüm işlemlerde (reklam, satış, hizmet) vergi vereceksiniz.

E-ticaret Rehberi: Sorularla E-ticaret Sitesi

Şahıs Şirketi İçin Gereken Evrak Listesi

Bir şirket kuruyoruz ve devlete de iş yerimizin kaydını yaptığımızdan devletin de bizi tanıması için bazı belgelere ihtiyacımız bulunuyor. Şahıs şirketi için gereken evrak listesi ise;

  1. Kimliğinizin önlü ve arkalı fotokopisi
  2. Çalışacağınız adres sizin ise tapusu, kiralık ise kira sözleşmesi
  3. Üzerinize bir araç varsa araç ruhsat fotokopisi
  4. Noterden imza beyannamesi
  5. Muhasebeci üzerinden açacaksanız vekaletname (muhasebecinizle görüştüğünüzde sizi aydınlatacaktır)

B2C: İşletmeden Müşteriye E-ticaret

Şahıs Şirketi Avantajları

Şahıs şirketi limited şirketine nazaran devlet tarafından daha fazla desteklenen, vergi ve bağkur indirimleri yapılan avantajları bulunmaktadır. Devlet ticareti olarak para kazananların bir vergi vermesini istediğinden ve bunu da minimum maliyetle yaptırdığından şahıs şirketine ihtiyaç duyar. Ticaret sahibi inanlar da buradan oldukça basit şekilde vergisini öderler. Şahıs şirketi avantajları şöyledir;

  1. 18-29 yaş arası Genç Girişimcilik desteği sağlanmaktadır. Bu yaş dilimindeyseniz ve daha önce de bir şirket kurmadıysanız 1 yıl bağkur borcu ya da vergisi ödemiyorsunuz. Ayrıca 3 yıl boyunca 75 bin TL’lik gelir vergisi beyanından da muaf oluyorsunuz.
  2. Verginizi vereceğinizden dolayı ileride devlet tarafından iş yerinizin kapanması ya da rakibinizin şikayet etmesi gibi bir durum olmayacak.
  3. Vergi indirimleri, şirketlere özel kredi imkanları sayesinde acil durumlarda kredi çekmeniz kolaylaşacaktır.
  4. E-ticaret pazarına girebilmeniz için en küçük paket olan şahıs şirketini kurmalısınız.
  5. Müşterilere güven vermek için e-ticaret web sitesi kurulumunda şahıs şirketi önem kazanmaktadır.
  6. Muhasebe giderleri az, açması kapanması kolaydır.
Hizmetten Yararlanmak İster Misiniz?: Bilişim Danışmanlığı