Günümüz teknolojisinde makale yazmak oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle birçok büyük şirket için güzel ve kaliteli içeriklerle tanıtım yapılması bilinirlik açısından gereklidir. SEO konusu da tam olarak bu noktada devreye girer. SEO uyumlu makale yazıldığı takdirde Google arama Sonuçlarında en üstlere çıkarak bilinirlik artar. SEO uyumlu makale yazmak için birçok noktaya dikkat edilmesi gerekir.

Anahtar Kelime Tercihi Nasıl Olmalı?

Her yazıda mutlaka bir anahtar kelime belirlenmelidir. Anahtar kelimenin 3 ya da 4 kelimeden oluşması yeterlidir. Anahtar kelime seçilirken konu ile alakalı olanlar bulunmalıdır. Örneğin; tansiyon hastalığı ile ilgili bir yazı yazıyorsanız seçilen anahtar kelimelerin içinde mutlaka “tansiyon” kelimesi bulunmalıdır. Anahtar kelime seçiminde “anahtar kelime bulucu” isimli birçok programdan faydalanabilirsiniz. Ya da kendinize şu soruyu sorarak doğru anahtar kelimeyi bulabilirsiniz: “Ben olsam bu konuyu Google’da nasıl aratırdım?”

SEO Uyumlu Makale: SEO Uyumlu Makale Yazmanın 7 Püf Noktası

Anahtar kelime makale içinde doğru şekilde dağıtılmış olmalıdır. Buna göre; belirlenen kelimeler ilk paragrafta mutlaka geçmelidir. Eğer anahtar kelimeyi kalın yani kalın yaparsanız yazı daha ilgi çekici hale gelir. Ayrıca anahtar kelime son paragrafta da kullanılmalıdır.

Başlık Nasıl Belirlenmeli?

Başlık seçiminde ilgi çekici olunmalıdır. Kimdir? Nedir? Nasıldır? Gibi kelimelerle dikkat çekilmeye çalışılmalıdır. Ayrıca son dönemin trend konularında yazı yazılması da önemlidir. Örneğin; o gün İstanbul’da deprem olduysa bu konu ile alakalı yazılar yazılmalıdır. Ayrıca upuzun başlıklardan da kaçınılmalıdır. Seçilen başlık maksimum harften oluşmalıdır. Bir diğer sık yapılan yanlış ise, uzun paragraflardır. SEO uyumlu bir makale yazılırken mutlaka 3-4 cümlede bir alt tarafa geçilmelidir. Uzun paragraflar makalenin SEO konusunda olumsuz etkilenmesine yol açar.

SEO Tools: Google Webmaster Tools Nasıl Kullanılır?

Yazı, bir ana başlıktan oluşmalıdır. Ana başlık ‘Başlık 2’ olarak seçilmelidir. Ana başlığa bağlı olan diğer maddeler ise ‘Başlık 3’ olarak seçilmelidir. Çok kısa başlıklardan kaçınılmalıdır. Konu ile alakalı orta uzunlukta bir başlık seçilmelidir. Ayrıca; makale en az 300 kelime olmalıdır. 300 kelimeden az makaleler SEO uyumlu değildir.

Fotoğraf Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlgi çekici bir yazıda mutlaka fotoğraf kullanılmalıdır. Konu ile ilgili resim ya da fotoğraflar seçilmelidir. Fotoğraf bir yerden alınıyorsa kayıt edilirken mutlaka anahtar kelimeyi kapsamalıdır. Yani, Mahsun Kırmızıgül kimdir? İsimli bir makale yazılıyorsa; seçilen fotoğraflar bilgisayara kaydedilirken şu şekilde yazılmalıdır: Mahsun-kirmizigul-kimdir-1.

Fotoğrafı yazıya ekledikten sonra her 5 fotoğrafta bir defa anahtar kelime alternatif metin kısmına yazılmalıdır.

META Ayarlanması Nasıl Yapılmalı?

SEO uyumlu makale yazılırken oldukça önemli olan META kısmı, Google’da bir konuyu araştırırken başlığın altında çıkan konu ile ilgili açıklamadır. Neredeyse başlıktan bile daha önemli olan META doldurulurken çok dikkat edilmelidir. İlk olarak, mutlaka seçilen anahtar kelime META kısmında geçmelidir. İkinci olarak WordPress eklentisi olan sitelerde SEO ışığı yeşil olana kadar yazı yazmaya devam edilmelidir. Ayrıca seçilen anahtar kelimelerin arasında mutlaka virgül konulmalıdır.

SEO: SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Örneğin: Mahsun Kırmızıgül, kimdir, biyografisi, ailesi, kariyeri, boyu, mesleği, aktif yılları, fotoğrafları, nereli, eşi, çocukları, müzikleri, kaç yaşında. Bu şekilde yazdığınız takdirde Google’da araştırma yapan bir kişi META açıklamasını görerek sayfaya giriş yapar. Son olarak; META açıklamasının çok uzun olmamasına dikkat etmelisiniz